Lever du et Autentisk Familieliv?

Lever du et autentisk familieliv?

Jeg møder ofte familier, som savner at leve et mere autentisk familieliv. Eller retter sagt- de ønsker at leve det familieliv de går og drømmer om. Dermed bliver det autentisk og oprigtigt for dem.

Dog er der langt fra drøm til handling, hvis du ikke lige får lagt en plan.

Mange familier fortæller, at der mangler noget i deres eget liv samt deres familieliv, da de enten er kommet til at efterleve deres forældres værdier og regler, andres værdier og regler- i stedet for, at leve efter deres egne værdier og regler.

Forældre og  ja desværre – ofte er det mødrene der kommer til at lide af det jeg kalder for hensynsbetændelse. Altså de forsøger først og fremmest, at gøre alle andre end sig selv glade og tilfredse.

Gratis lagerfoto af baby, barn, familie, fødder

Jeg har hørt mange bud på, hvorfor de ikke lige…. lever som de gerne vil:

Jammen jeg skal lige tage mig af mine børn, mine forældre, søskende, venner, ægtefællen, jobbet, HUNDEN osv. inden de kan gøre noget godt for dem  selv.

Og så brænde mødrene simpelthen ud. Og en dag står de og ved egentligt ikke hvem de selv er, hvad de vil eller drømmer om.

SÅ.

Her kommer et bud på, hvad autenticitet er. Og du får også lige 10 tips til, hvordan du kan leve et mere autentisk familieliv.

”Autenticitet er en samling af valg, som vi skal tage hver dag. Det handler om at vælge, at møde op og være ægte. Vælge at være ærlig og vælge at lade vores sande selv blive set”. – Brené Brown.

Her er en

Case fra det virkelige liv – det er dem jeg sætter mest pris på.

Gratis lagerfoto af ånd, barfodet, barn, barndom

En forældre søgte om hjælp hos mig fordi barnet på 4 år  ofte svarede moren på følgende måde – Moar: mener du det du siger-  eller er det bare noget du finder på? For jeg skal lige vide, om jeg SKAL gøre det du beder mig om eller ej.

Av for en mavepuster, men også et godt wake up call – for moren tænkte – det må jeg da gøre noget ved og stå mere ved mig selv og mine egne værdier samt regler.

Hvorfor er det vigtigt at leve autentisk

Fordi dine børn og andre skal have tillid til, at det du siger også hænger sammen med det du gør.

Hvis du ikke lever et autentisk liv kan du være i konstant konflikt med dig selv og dine omgivelser. Når du ikke udtrykker dine meninger og ikke gør, hvad du siger vil  du automatisk forgiver at være noget andet end den du i virkeligheden er. Hvilket er opslidende, udmattende og trættende på den lange bane.

Vores børn gennemskuer hurtigt, at vi ikke er ærlig over for dem. Og vi kan desværre komme til, at så´ tvivl i deres sind om, hvorvidt de kan være ærlige eller ej.

Tro mig jeg kender det fra mig selv. Jeg levede i mange år ikke autentisk og efter mine egen værdier og regler. Og det medførte angst, stress og depression. Og mine børn blev forvirret, da jeg sagde det ene men  gjorde noget helt andet.

Det skabte uro, manglende overskud, manglende energi og mod til at handle på de ting  jeg gerne ville. Fordi jeg ikke lyttede til mine egne ønsker og behov.

Med hjælp udefra begyndte jeg, at finde ind til mine kerneværdier, som var vigtigt for mig og for os i forhold til at leve et mere autentisk familieliv.

Og

Det giver tryghed for vores børn, når vi siger, hvad vi mener Fx. ja, når vi mener  ja. Og nej, når vi mener nej.

Derfor kan det være svært at leve autentisk?

Fordi det er frygten for afvisning, ikke at være god nok, sød nok m.m.. Men du svigter dig selv og det du står for, når du ikke taler din sandhed.

Jo mere du hviler i dig selv, desto nemmere er det at leve autentisk. Altså – vær nu ligeglad med, hvad andre tænker, mener, synes, burde, skulle  osv.

Og JA for nogle forældre er det letter end for andre, men som alt andet kræver det øvelse og vedholdenhed.

Men det gode spørgsmål er? Hvordan vil dit liv så se ud, når du begynder på dette – alså, at leve det autentisk liv som du drømmer om?

Hvilke drømme ville du udleve?

Hvordan vil du bo og leve?

Hvad vil du handle på lige nu?

Og hvad vil der ske, hvis dine behov og ønsker ikke bliver opfyldt i dette hersens liv?

Bord, Skole, Selvtillid, Tro, Selvværd

Autenticitet forudsætter selvværd, mod, selvindsigt og sårbarhed til at stå ved, hvem du er som menneske, mor, far, bedsteforældre m.m.

Jeg mener at selvværd og mod er nogle af de vigtigste kvaliteter, hvis du vil leve et autentisk familieliv. Både mod og selvværd giver dig evnen til at være den forældre du ønsker at være, uden at skulle bekymre dig om andres reaktion.

Handle på tingene selvom frygten banker på – ellers finder ud aldrig ud af, om det var det rigtige valg.

Plus

Evnen til at være sårbar er en anden vigtig kvalitet. At være sårbar er en måde at vise andre på hvem du også er. Mange gange kommer vi til at sige, nej der er ikke noget i vejen. Men andre og især vores børn har luret, når du er ked af det, vred, træt eller lige blev berørt over et eller andet.

Og når vi viser hvem vi er som menneske, baner vi vejen for, at vores børn kan vise hvem de er.

10 Tips til et autentisk familieliv

Hvis du ønske at leve og være en mere autentisk forældre, er her nogle forslag:

  • Stop op og træk vejret inden du svarer på stillede spørgsmål
  • Skaf tid – sig: Det må jeg lige tænke over frem for at svarer ja eller nej med det samme
  • Tal i JEG sprog – jeg mener, jeg føler, jeg har behov for…
  • Stop med at undskylde for dig selv, du har ret til at være dig
  • Drop de hvide løgne, de gavner ingen og du er afsløret
  • Find modet til at være mere sårbar,  del mere ud af dig selv og hvordan du egentlig har det
  • Find ud af, hvad du vil med dit liv
  • Finde dine kerneværdier og livsformål, og gør dig klar til at ændre dit liv
  • Handel på tingene, det kommer ikke af sig selv
  • Få hjælp udefra, ofte kan vi ikke se os selv. Og alle kan have brug for hjælp udefra uanset alder, køn, status m.m.

Jeg ønsker det bedste for dig og din familie.

Kærligst Jeannette